Caroline Östberg

Caroline Östberg biografi

Caroline Östberg produktioner

Caroline Östberg workshops

Caroline Östberg recensioner

Caroline Östberg CV

Caroline Östberg blogg

Kontakta Caroline Östberg

 

"Skapa dans genom bildkonst, del 2"
 

Förra året blev Ateljé Inuti 2 inbjudna att delta i en workshop på Fylkingen (scen för samtida musik i Stockholm) av och med pianisten Lisa Uhlén, bildkonstnären Anna Selander och koreografen Caroline Östberg. I år var det dags för resten av gruppen att prova på. Den här gången i Zebradans lokaler på Södermalm.

Syftet med  workshopen var att förena de två konst-formerna för att skapa ett nytt kreativt sammanhang.
Så här skriver deltagarna om dansworkshopen:

Höstlig dansdag
En morgon i oktober sammanstrålade vi, några konstnärer från ateljén, hos Zebradans, en underjordisk danslokal på Södermalm. Anna Selander och Caroline Östberg , konstnär respektive dansare och koreograf, tog emot oss med öppna armar!

Skulle vi vara med i Let´s Dance, frågade någon. Ingen risk. Caroline fick oss att följa hennes rörelser, och till slut våra inre egna, till inspelade stycken av bl.a Meridith Munch, till blodfylld fransk tango och coola jazzrytmer. Ett sätt att komma åt nya rörelser var att skriva våra egna namn i stora och små bokstäver. Att använda hela kroppen eller bara tårna fick oss att blomma ut i friii daaans! Spännande, annorlunda och poetiskt….Mindre behagliga känslor kom också upp, musikens puls upplevdes stundom så stark att någon fick lägga sig och vila en stund. Stämningen var trots det öppen och glad.

Efter lunch fick vi minnas en favoritposition, den gav vi oss hän åt genom att uttrycka den i färg – så olika allas dansande bilder blev! Det var verkligen häftigt att få rum att måla i storformat, alla på en gång. Fri tillgång till akrylfärger i regnbågens hela skala. Tiden rann iväg så fort, man ville gärna fortsätta längre.
 
Till sist möttes vi med våra bilder, kroppar och varandra i en vild och magisk dans. Vännen Arne, taxichaufför, tog sig även han en svängom….

Tack Anna och Caroline att ni bjöd in oss och gav oss möjligheten!

 

"Skapa dans genom bildkonst, del 1"
 

Ateljé Inuti 2 blev inbjudna att delta i en workshop på Fylkingen (scen för samtida musik i Stockholm) av och med pianisten Lisa Ullén, bildkonstnären Anna Selander och koreografen Caroline Östberg.

Syftet med  workshopen var att förena de två konst-formerna för att skapa ett nytt kreativt sammanhang.
Vi fick dansa och göra improviserade rörelser, ackompanjerade av Lisas Ulléns vackra och inspirerande pianomusik.

Sedan ombads vi att stanna upp och ”frysa” en av rörelserna, den skulle vi sedan måla av i form av kroppens konturer på ett stort papper. Målningarna hängdes sedan upp på linor i lokalen och vi skapade ännu mer dans utifrån rörelserna som var förevigade i våra målningar.

Detta var en oförglömlig händelse för oss som deltog och något som vi kommer att tala om många gånger.

 


www.inuti.se/ateljeer/INUTI_2/

 

» Tillbaka till Workshops